Tre friske fruktdrikker
Rester etter fruktsalat eller i overkant moden frukt blir fort til en god drikk eller tre. Sangria, fruktsmoothie eller bananmilkshake. Valget er ditt.
Ingredienser
- 2 dl fruktsalatrester
- 2 ss sukker (eller sukkerlake: 1 del vann + 1 del sukker varmes til sukkeret smelter)
- 1 liter rødvin (enkel type)
- Ev. 5 cl brandy e.l.
- Isbiter
- Mineralvann (f.eks. farris)
- Ev. 1 kanelstang
Den spanske drikken Sangria er velkjent for de fleste, men at det er en fin og leskende måte å bruke opp moden frukt som du ikke vil sette tennene i, det er det ikke alle som har tenkt på...
- Ha frukten i en stor mugge sammen med sukker, kanelstang, vin og brandy.
- Sett muggen i kjøleskapet et par timer, så frukten får trekke og sette smak.
- Rett før servering tilsetter du isbitene.
- Smak deg fram med mineralvannet – du velger selv hvor sterk eller svak Sangria du vil ha.
- Hvis du ønsker en kraftig kanelsmak, kan du la kanelstangen ligge, hvis ikke tar du den ut rett før servering.
- Rør godt og server iskald!
De to andre finner du her:
http://matvett.no/oppskrift/fruktsmoothie/
http://matvett.no/oppskrift/banan-milkshake/
Alle oppskriftene er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".