Tre friske fruktdrikker

Rester etter fruktsalat eller i overkant moden frukt blir fort til en god drikk eller tre. Sangria, fruktsmoothie eller bananmilkshake. Valget er ditt.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 2 dl fruktsalatrester
  • 2 ss sukker (eller sukkerlake: 1 del vann + 1 del sukker varmes til sukkeret smelter)
  • 1 liter rødvin (enkel type)
  • Ev. 5 cl brandy e.l.
  • Isbiter
  • Mineralvann (f.eks. farris)
  • Ev. 1 kanelstang

Den spanske drikken Sangria er velkjent for de fleste, men at det er en fin og leskende måte å bruke opp moden frukt som du ikke vil sette tennene i, det er det ikke alle som har tenkt på...

  • Ha frukten i en stor mugge sammen med sukker, kanelstang, vin og brandy.
  • Sett muggen i kjøleskapet et par timer, så frukten får trekke og sette smak.
  • Rett før servering tilsetter du isbitene.
  • Smak deg fram med mineralvannet – du velger selv hvor sterk eller svak Sangria du vil ha.
  • Hvis du ønsker en kraftig kanelsmak, kan du la kanelstangen ligge, hvis ikke tar du den ut rett før servering.
  • Rør godt og server iskald!

De to andre finner du her:
http://matvett.no/oppskrift/fruktsmoothie/

http://matvett.no/oppskrift/banan-milkshake/

Alle oppskriftene er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".