Kokosmakroner

Har du eggehviter til overs er dette kjempegode julekaker som holder lenge i lukket boks.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 6 eggehviter
  • 270 g melis
  • 420 g kokosmasse
  • 1 ts vaniljesukker
  • Sett ovnen på 190 °C.
  • Pisk eggehvitene helt stive.
  • Tilsett melis og vaniljesukker, men vær litt forsiktig så du ikke slår luften ut av eggehvitene. Pisk dette godt sammen, slik at massen blir litt seig.
  • Rør til slutt kokosmassen forsiktig inn i eggehvite/melisblandingen.
  • Sett små topper på bakepapir, enten med teskje eller en sprøyte hvis du har, og stek dem i ca. 10-15 minutter til de er såvidt gylne på toppen.
  • Pass godt på så makronene ikke blir brune.

Tips: Les mer om hvordan du kan få maks ut av eggene dine i julestria.