Kokosmakroner
Har du eggehviter til overs er dette kjempegode julekaker som holder lenge i lukket boks.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/213/shutterstock_28476931_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/213/shutterstock_28476931_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/213/shutterstock_28476931_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/213/shutterstock_28476931_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/213/shutterstock_28476931_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/213/shutterstock_28476931_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 6 eggehviter
- 270 g melis
- 420 g kokosmasse
- 1 ts vaniljesukker
- Sett ovnen på 190 °C.
- Pisk eggehvitene helt stive.
- Tilsett melis og vaniljesukker, men vær litt forsiktig så du ikke slår luften ut av eggehvitene. Pisk dette godt sammen, slik at massen blir litt seig.
- Rør til slutt kokosmassen forsiktig inn i eggehvite/melisblandingen.
- Sett små topper på bakepapir, enten med teskje eller en sprøyte hvis du har, og stek dem i ca. 10-15 minutter til de er såvidt gylne på toppen.
- Pass godt på så makronene ikke blir brune.
Tips: Les mer om hvordan du kan få maks ut av eggene dine i julestria.