Foto: Shutterstock

Egg er en viktig ingrediens når vi forbereder oss til jul. Til mange kakeoppskrifter trenger vi stivpiskede eggehviter og da får vi eggeplommer til overs. Til hjemmelaget is og andre desserter og sauser er det ofte eggeplommene som er i fokus. Her får du tips om oppbevaring og oppskrifter på deilige førjulsgleder med egg.
Eggehviter kan du oppbevare i et glass eller liknende i kjøleskapet opp til en hel uke uten at kvaliteten forringes. Eggehvitene har latt seg piske opp til skum like bra som ellers på tross av den lange oppbevaringen. Siden eggehviter holder seg godt i kjøleskapet, er det ingen grunn til å fryse dem ned.

 

Eggeplommene holder ikke så lenge, maks ett døgn i kjøleskapet. Så hvis du ikke finner noe å bruke dem til samme dag bør du piske dem sammen med litt sukker og fryse dem. Røkelaks med eggerøre laget på bare eggeplommer, smør og fløte, smaker kjempegodt til kveldsmat etter all julebaksten.

Oppskrifter med eggeplommer og eggehviter finner du her:

http://matvett.no/oppskrift/rakrem-til-fruktsalat/

http://matvett.no/oppskrift/hjemmelaget-vaniljeis/

http://matvett.no/oppskrift/kokosmakroner/

http://matvett.no/oppskrift/fransk-marengs/