Fiskepiroger
Kokt fisk kan brukes til mye dagen etter hvis vi bare er flinke til å rense og pakke inn restene med en gang etter måltidet. Disse pirogene er kjempegode og veldig enkle å lage. Og de kan fylles med det du har i kjøleskapet – en perfekt måte å pakke inn restene på!
Ingredienser
- Kokte fiskerester, ev. rester av røkelaks
- ferdig butterdeig fra frysedisken, nok til 4 piroger
- 1 rødløk, i skiver
- 1 pk. fersk spinat
- 4 kokte poteter, i biter
- smør
- Salt og pepper
- Spisskummen
- Rømme
- En grønn salat
- Kjevle ut butterdeigen og del den i fire like deler.
- Fres løk og potetbiter i smøret og fordel det utover halvparten av platene.
- Fres spinaten i resten av smøret og legg den på midten over potetbitene.
- Ha på fisken og krydre den med salt, pepper og spisskummen.
- Lukk igjen pirogene og pensle med litt melk eller olje i skjøten, som du trykker flat med en gaffel.
- Lag et par lufthull i lokket og pensle hele med sammenvispet egg.
- Stekes i ovnen i 10-12 min. ved 200 grader.
- Server pirogene varme med rømme og en frisk salat.
Du kan også lage fiskegrateng av fiskerestene dine.
En annen fin oppskrift finner du her: http://restemat.blogspot.com/2010/04/fiskegrateng-pa-rester.html