Fire resteomeletter
Omelett er den perfekte innpakning for restemat – den tar imot både ris, pasta og poteteter med åpne armer. Til og med det aller søteste: frukt, bær og sjokolade. Her er fire forslag på resteomeletter – la deg inspirere til å lage de neste fire selv!
Ingredienser
- Pastarester
- 3–4 egg
- Det du måtte ha på lur av rester (f.eks. bacon, kylling, sopp, grønnsaker)
- En liten neve revet ost
- Ev. en skvett fløte
- Løk og hvitløk (hakket)
- Olje til steking
- Salt & pepper
Først har vi en for pastarestene:
- Varm opp disse i en gryte.
- Tilsett revet ost, en skvett fløte samt det du måtte ha av ekstra ingredienser.
- Smak til med salt og pepper.
- Varm olje i en stekepanne.
- Stek løk og hvitløk gyllent.
- Visp eggene, krydre med salt og pepper og hell over pastablandingen.
- Rør godt før du heller det hele over i stekepannen.
- Stek pastarøren som en omelett: på svak varme under lokk til den har «satt seg».
- Vend den ene halvparten over den andre og la stå et par minutter til under lokk før servering.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".
Her finner du dagens andre tre omeletter:
Vegetarisk risomelett