Fire resteomeletter
Omelett er den perfekte innpakning for restemat – den tar imot både ris, pasta og poteteter med åpne armer. Til og med det aller søteste: frukt, bær og sjokolade. Her er fire forslag på resteomeletter – la deg inspirere til å lage de neste fire selv!
![Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad](/imager/images/Oppskrifter/336/Pastaomelett-e1340868513677_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/336/Pastaomelett-e1340868513677_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/336/Pastaomelett-e1340868513677_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/336/Pastaomelett-e1340868513677_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/336/Pastaomelett-e1340868513677_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/336/Pastaomelett-e1340868513677_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- Pastarester
- 3–4 egg
- Det du måtte ha på lur av rester (f.eks. bacon, kylling, sopp, grønnsaker)
- En liten neve revet ost
- Ev. en skvett fløte
- Løk og hvitløk (hakket)
- Olje til steking
- Salt & pepper
Først har vi en for pastarestene:
- Varm opp disse i en gryte.
- Tilsett revet ost, en skvett fløte samt det du måtte ha av ekstra ingredienser.
- Smak til med salt og pepper.
- Varm olje i en stekepanne.
- Stek løk og hvitløk gyllent.
- Visp eggene, krydre med salt og pepper og hell over pastablandingen.
- Rør godt før du heller det hele over i stekepannen.
- Stek pastarøren som en omelett: på svak varme under lokk til den har «satt seg».
- Vend den ene halvparten over den andre og la stå et par minutter til under lokk før servering.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".
Her finner du dagens andre tre omeletter:
Vegetarisk risomelett