Bruschetta i to varianter
Vi kaster mye brød – i gjennomsnitt ett brød i uken per familie. Det finnes mange muligheter for de tørre brødskivene og de glemte skalkene som ligger nederst i brødskuffen. I dag lager vi bruschetta i to varianter.
Ingredienser
- Til 4 personer
- 8 brødskiver fra gårsdagens brød
- 8 modne og gjerne bløte, tomater, i terninger
- 2 never frisk basilikum, hakket
- 1 rødløk, finkuttet
- 1 ss olivenolje
- 2 ss hakket oliven uten sten
- 1 klype salt og pepper
- 2 fedd hvitløk, delt i to
- noen skiver Parmaskinke el.
- Bruschetta er opprinnelig italiensk fattigmannskost, servert til jordarbeiderne for å bruke opp det de hadde av gammelt brød.
- Det finnes etterhvert utallige varianter av bruschetta. Du kan lage disse klassiske eller med sopp.
- Du kan også bruke chevre og honning, mozarella og tomat, biffrester med sennepsvinaigrette osv.
- Lag en blanding av tomat, fersk basilikum, løk, olivenolje, salt og pepper, ev. hakket oliven.
- Rist brødskivene og ha på litt olivenolje.
- Gni skivene inn med hvitløk og ha på tomatblandingen.
- Det smaker veldig godt med en skive Parma- eller Serranoskinke på toppen.
- Serveres med en grønn salat med fetaost eller chevre hvis du har.
For bruchetta med sopp, se her: http://matvett.no/oppskrift/bruschetta-med-sopp/