Rapporter og lenker
På disse sidene finner du rapporter med resultater fra kartlegging og tiltak i regi av Matvett og ForMat-prosjektet tilbake til prosjektstart i 2010. Du finner også andre relevante rapporter og lenker til nordiske og europeiske prosjekter som jobber med å redusere matsvinn. Please see own section for reports in English.
Innsikt
- ForMat-rapport om kartlegging 2011
- Rapport om forbrukernes matsvinn 2013
- ForMat-rapport om kartlegging 2015
- ForMats sluttrapport om kartlegging 2010-2015
- Matvett rapport om kartlegging i matbransjen 2016
- Nasjonal beregning av mengde matsvinn på forbrukerleddet 2016
- Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2017
- Rapport om nordmenns handlevaner 2016
- Matvett-rapport om kartlegging i matbransjen 2018
- Maten vi kaster - SIFO-rapport 2017
- Sluttrapport Kutt Matsvinn2020
- Kutt Matsvinn2020 Forskning sluttrapport
- Matvett - rapport om kartlegging av matsvinn i Norge 2015 2019
- Bransjeundersokelse 2020 rapport
- Rapport Kutt Matsvinn2020 sykehjem i Oslo 2018 19
- Matsvinn i Baerum kommune
- Sektorrapport for matbransjen offentlig sektor og husholdningsleddet
- Hovedrapport 2020 Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn
- 2 D strekkoder i norsk dagligvare
- Matvett-rapport om kartlegging av matsvinn 2020
- Matvett - Rapport om utvikling av matsvinn for matbransje og forbruker 2021
- Kartleggingsrapport for forbrukerleddet. En dybdeanalyse av spørreundersøkelser fra 2023
- Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2022 tall
- Faktaark om matsvinn i KBS 2022 tall
- Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2022 tall
- Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen for 2022
- Rapport fra Matsvinnutvalget Anbealinger til helhetlige tiltak og virkemidler 31.12.23
- Faktaark om matsvinn i matindustrien 2022 tall
- Faktaark om matsvinn i Norge 2023
- Faktaark om matsvinn i mat og serveringsbransjen 2023
- Faktaark om matsvinn i matindustrien 2023
- Faktaark om matsvinn i grossistleddet 2023
- Faktaark om matsvinn i dagligvarehandelen 2023
- Faktaark om matsvinn i serveringsbransjen 2023
- Faktaark om matsvinn i KBS 2023
- Kartleggingsrapport forbrukerleddet 2024 med dybdeanalyse av forbrukerundersøkelser
- Faktaark om matsvinn i husholdningene 2023
- Innsiktsrapport fra Matvett Matsvinntiltak pa lag med kunde og gjest
- Sammenstilling av plukkanalyser for husholdningsleddet 2023
Tiltak
- ForMat Prosjektrapport 2010
- ForMat-rapport om tiltak 2012
- ForMat-rapport om tiltak 2013
- ForMat-rapport om tiltak 2014
- ForMat-rapport om tiltak 2015
- ForMat-prosjektets sluttrapport om tiltak
- Matvett rapport om tiltak 2017
- Slik var Matsvinnåret 2018
- Slik var matsvinnåret 2019
- Slik var matsvinnaret 2020
- Slik var matsvinnaret 2022
- Slik var matsvinnaret 2023
Kompetanse
- Veileder for kartlegging av matsvinn i matindustri
- Veileder for kartlegging av matsvinn i matindustri - kortversjon
- Veileder for kartlegging av matsvinn i offentlige virksomheter
- Veileder - "Hvordan redusere matsvinnet" i matindustrien
- Guide til trygg gjenbruk av mat
- Veileder for trygg gjenbruk av mat
- Veileder for trygg gjenbruk av mat vedlegg 1
- Veileder for trygg gjenbruk av mat vedlegg 2
- Nordisk rapport om holdbarhet
- Guide til miljøvennlig og lønnsom kjøkkendrift
- Veileder for kartlegging av matsvinn i serveringssektoren
- Veileder matsvinn i offentlige virksomheter NORSUS
- 10 prinsipper for a redusere matsvinn sammen
- Brukopp kalender for frukt og gront
- Baerekraftig matmesse Beste praksis 2024
Reports in English
- Matvett Report on edible food waste in Norway 2016
- Edible Food Waste in Norway Report 2015-2017
- Final Report For The For Mat Project
- Report on Edible food waste in Norway 2015-2018
- A summary of Food waste reduction activities in Norway 2019
- Report on edible food waste i Norway 2015 - 2019
- Recommendations For Action In Food Waste Prevention Eu Platform
- Final report KuttMatsvinn2020
- FInal report CutFoodWaste2020 Research - The Hospitality industry in Norway
- A summary of food waste reduction activities in Norway 2020
- Report on edible food waste in Norway 2015 2020
- Roadmap 10 principles short version
- Roadmap 10 principles long version
- Tools best practices and recommendations to reduce consumer food waste JRC
Nyttige lenker
-
stand.no/
STAND
-
wrap.org.uk/
Storbritannias organisasjon for redusert matsvinn
-
fooddrinkeurope.eu/industry-in-focus/maximizing-food-resources/
FoodDrinkEurope – verktøykasse for å redusere matsvinnet i matindustrien
-
fao.org/food-loss-reduction/en/
FAO - verdens matvareprogram
-
refreshcoe.eu/
Internasjonal portal for beste praksis på tiltak for å forebygge matsvinn
-
ec.europa.eu/food/safety/food_waste/eu_actions/eu-platform_en
EU Plattform om forebygging av matsvinn
-
save-food.org/
Globalt samarbeid om å redusere matsvinn
-
stopspildafmad.dk/
Dansk forbrukerrettet initiativ mot matsvinn
-
lovefoodhatewaste.com/
Englands forbrukerkampanje mot matsvinn
-
wastedfood.com/
Blogg av forfatteren av "American Wasteland"
-
tristramstuart.co.uk/
Viktig frontfigur for å redusere matsvinn
-
feedbackglobal.org/
Stuarts kampanje for global innsats mot matsvinn
-
tastethewaste.com/
Tysk nettside, men engelsktalende dokumentar om matsvinn