Vegetarisk risomelett
Det er viktig at risen du har igjen fra middagen avkjøles raskt og settes i tett boks i kjøleskapet. Da kan den brukes i et utall gode retter neste dag. Ris inneholder nemlig en bakterie som kan blomstre opp hvis den blir stående over natten i romtemperatur.
Ingredienser
- Risrester
- 3–4 egg
- Ev. en skvett melk
- Grønnsaker (f.eks. gulrøtter, paprika, sukkererter, vårløk, purre)
- Frisk chili
- Olje til steking
- Salt & pepper
- Varm olje i en stekepanne.
- Tilsett risen og stek den et par minutter under omrøring til den er skikkelig crispy.
- Ha i strimlede grønnsaker, finhakket chili og krydder og la alt surre mens du visper eggene (og ev. melken).
- Hell eggene over i pannen, skru ned varmen og legg lokk på.
- La risomeletten steke på lav varme.
- Når den er gyllen under, vender du den ene halvparten over den andre, og lar den stå noen minutter til under lokk før du serverer den rykende varm med tzaztiki, aioli eller en annen frisk saus.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".
Her finner du andre gode resteomeletter.