Varm potetsalat med vårgrønnsaker
Poteter og grønnsaker stekt i ovnen får en sødme og smak som hele familien liker. Og det beste er at du kan bruke det du har av grønt i kjøleskapet. Bare pass på steketiden, så alle grønnsakene beholder sprøheten.
Ingredienser
- 500 g små poteter eller store
- 1 pk. sukkererter eller grønn asparges
- 1 pk. små tomater eller 4 store
- 2 vårløk
- 1 dl babyspinat
- 1 sitron
- 3 ss olivenolje
- 3 ss frisk oregano eller andre urter
- smør
- salt og pepper
- pinjekjerner hvis du har
Denne salaten kan du servere alene eller til stekt/grillet fisk, kjøtt og kylling eller til spekemat. Ingredienslisten er bare et forslag. Chili, paprika, avocado osv. setter også kjempe god smak på salaten.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Bland sammen urter og olivenolje og vend potetene i denne oljen før du har dem i en ildfast form.
- Bruker du store poteter kan du dele dem i to.
- Ha på salt og pepper.
- La potetene steke i 25 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene.
- Del tomatene i to eller fire og sitronen i båter, vask spinaten og finhakk løken og la alt steke i 10 minutter til.
- Press gjerne litt av sitronen og noen dråper honning over grønnsakene før servering.
- Salte og pepre etter behov og strø over ristede pinjekjerner.
- Pynt gjerne med noen urter.