Varm eller kald pastasalat
Kanskje den aller vanligste måten å bruke opp pastarestene på, men ikke mindre godt for det. Genialt til matbokser, piknik eller når det skal gå veldig fort. Her er både en kald og en varm variant.
![Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad](/imager/images/Oppskrifter/332/Pastasalat-e1340268645952_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/332/Pastasalat-e1340268645952_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/332/Pastasalat-e1340268645952_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/332/Pastasalat-e1340268645952_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/332/Pastasalat-e1340268645952_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/332/Pastasalat-e1340268645952_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- pastarester
- olivenolje
- det du måtte ha på lur av godsaker – alt fra tunfisk på boks til taco- eller tapasrester
- sennep, sitron, chili og hvitløk til dressing
- litt grøntfôr (salat, ruccola eller friske urter)
- salt & pepper
Varm variant:
- Wok pastaen på sterk varme i litt olje til den er gjennomvarm og er blitt gyllen og sprø utenpå.
- Bland deretter inn det du måtte ha av rester eller annet snadder, f.eks, skinke, bacon, sopp, revet gulrot eller eple, selleri, blåmuggost – listen er lang.
- Server med salt og pepper, vinaigrette, rømme eller annen dressing.
Kald variant:
- Bland olivenolje, saft og skall fra en sitron, litt sennep, finhakket hvitløk og chili, salt og pepper.
- Dressingen skal bli jevn, hvis den skiller seg, tilsett en eggeplomme eller litt sennep.
- Rør dette inn i pastaen, tilsett en boks tunfisk og litt grønt om du har (f.eks. ruccola, koriander, basilikum, spinat, salat), og gjerne noen oliven, kapers, krutonger e.l.
- Rester fra fiske-, reke-, kylling-, svin- eller biffmiddagen er også selvskrevne gjester i en pastasalat.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - den store restematkokeboka".