Tortillapizza
Har du tortillas, ostebiter og kjøttdeigrester til overs? Lag tortillapizzaer. Hele familien kan lage sin favoritt av middagsrester som ikke monner til et helt måltid alene.
Ingredienser
- Til 4 personer
- 4 store eller 8 små tortillas
- 1 boks hermetiske tomater, hakket
- en rødvinsslant, hvis du har
- litt olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk, den typen du har
- salt, pepper
- 10 basilikumblader
- 50-100g revet ost
- valgfri topping som:
- kjøttdeigrester, pepperoni,
- skinke, jalapeno, oliven osv.
- rømme
- tacosalsa
- Ingredienslisten er satt opp som et forslag. Du bruker det du liker og som du har i skapet. Dette er en fin anledning til å bruke opp rester som du ikke helt hva du skal bruke til.
- Som utgangspunkt lager du en god tomatsaus som du smører på tortillaene før du legger på revet ost og ønsket topping.
- Stek i 8-10 minutter på 200 grader (over og undervarme).
- Serveres med en frisk salat, rømme og en tacosalsa.
Slik lager du tomatsausen:
- Finhakk hvitløk og løk og fres dette raskt i olivenolje.
- Ha i tomater og ev. litt rødvin.
- La koke i 10 minutter.
- Smak til med salt og pepper, ev. litt sukker.
- Dryss over finhakket basilikum.
- Hvis du vil ha sausen helt jevn kan du mose tomatbitene med en stavmikser.