Torskeceviche
Har du en fiskefilet igjen i kjøleskapet? Av og til kan det være vanskelig å vite hva vi skal bruke en liten rest til, løsningen kan være å lage en forrett. Å «koke» fisk i sitrussaft er en gammel teknikk som etter sigende stammer fra Bolivia. Fisken får samme konsistens som om den ble kokt, uten at den gjennomgår noen form for varmebehandling.
![Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad](/imager/images/Oppskrifter/351/Torskeceviche-e1341476603618_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/351/Torskeceviche-e1341476603618_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/351/Torskeceviche-e1341476603618_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/351/Torskeceviche-e1341476603618_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/351/Torskeceviche-e1341476603618_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/351/Torskeceviche-e1341476603618_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- et par torskefileter (skinn- og beinfri)
- saften av to lime eller sitroner
- en liten neve basilikum (finstrimlet)
- et par sjalottløk (finhakket)
- 1/2 paprika (finhakket)
- olivenolje (extra virgin)
- salt & pepper
Denne oppskriften kan benyttes med stort sett alle fisketyper, men som eksempel har vi valgt torsk. Har du et stykke skrei igjen fra igår bruk det.
- Skjær torsken i tynne skiver eller i terninger og ha dette over i en bolle.
- Press lime eller sitron (eller begge deler) over fisken.
- Bland godt slik at alle fiskens sider får saft over seg.
- La torsken stå i kjøleskap i en halvtime – gjerne mer.
- Når fisken har fått en «kokt» konsistens, siler du vekk væsken og blander inn basilikum, paprika og løk.
- Smak til med salt og pepper.
- Drypp noen dråper god olivenolje over og server som fingermat, gjerne med tannpirkere.
Smaksvariasjoner:
Andre smaker som fungerer veldig bra i denne retten er koriander og mango, enten som et alternativ til basilikum og løk eller i tillegg. Prøv deg fram. Du kan også bytte ut fisken med skalldyr. Reke- eller kamskjell-ceviche er vanvittig godt!
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".