Torskeceviche
Har du en fiskefilet igjen i kjøleskapet? Av og til kan det være vanskelig å vite hva vi skal bruke en liten rest til, løsningen kan være å lage en forrett. Å «koke» fisk i sitrussaft er en gammel teknikk som etter sigende stammer fra Bolivia. Fisken får samme konsistens som om den ble kokt, uten at den gjennomgår noen form for varmebehandling.
Ingredienser
- et par torskefileter (skinn- og beinfri)
- saften av to lime eller sitroner
- en liten neve basilikum (finstrimlet)
- et par sjalottløk (finhakket)
- 1/2 paprika (finhakket)
- olivenolje (extra virgin)
- salt & pepper
Denne oppskriften kan benyttes med stort sett alle fisketyper, men som eksempel har vi valgt torsk. Har du et stykke skrei igjen fra igår bruk det.
- Skjær torsken i tynne skiver eller i terninger og ha dette over i en bolle.
- Press lime eller sitron (eller begge deler) over fisken.
- Bland godt slik at alle fiskens sider får saft over seg.
- La torsken stå i kjøleskap i en halvtime – gjerne mer.
- Når fisken har fått en «kokt» konsistens, siler du vekk væsken og blander inn basilikum, paprika og løk.
- Smak til med salt og pepper.
- Drypp noen dråper god olivenolje over og server som fingermat, gjerne med tannpirkere.
Smaksvariasjoner:
Andre smaker som fungerer veldig bra i denne retten er koriander og mango, enten som et alternativ til basilikum og løk eller i tillegg. Prøv deg fram. Du kan også bytte ut fisken med skalldyr. Reke- eller kamskjell-ceviche er vanvittig godt!
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".