Tomatsuppe

Mye matsvinn oppstår fordi vi ikke tenker alternativt når en råvare ikke kan nytes i sin opprinnelige tilstand. Dette gjelder særlig grønnsaker. Har du tomater til overs som ikke lenger er spreke nok for en salat? Ikke kast dem, men bruk dem heller i en deilig tomatsuppe.

Foto: Adams Matkasse

Ingredienser

  • 2-4 egg
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 6-7 tomater
  • 1 hønsebuljongterning
  • 2 ss olje
  • Pepper
  • Salt
  • 8 dl vann
  • Sett en kjele med vann til koking. Snitt et kryss i toppen av hver tomat og la dem koke i vannet til skinnet begynner å «krølle seg». Ta da tomatene opp og dra av skinnet. Del alle tomatene i biter.
  • Finhakk 1 gul løk og press 2 hvitløkfedd.
  • Kok 2 egg i 9-11 minutter (hardkokt).
  • Ha olje i en kjele og varm opp. Tilsett all løken. La dette frese til løken har blitt blank.
  • Tilsett tomatbitene og la dette koke i ca. 2 minutter. Da vil den rå tomatsmaken fjernes.
  • Tilsett 8 dl vann og hønsebuljong. Dersom du ønsker en tykkere suppe kan du bruke mindre vann.
  • La tomatsuppen småkoke i 20-30 min. Bland så alt sammen med en stavmikser.
  • Smak til med salt og pepper. Dersom du ønsker mer smak er det godt med basilikum.
  • Skrell eggene, kutt dem i båter og server med suppen.
  • Server gjerne med brød. Dersom du har noen tørre brødskiver til overs, la dem få en runde i brødristeren eller legg dem noen minutter i ovnen på 150 grader.

Tips:

  • Tilsett en skvett matfløte eller litt creme fraiche for en fyldigere suppe.
  • Kok opp pasta eller makaroni for å ha i suppen.
  • Stekt bacon er alltid godt til en tomatsuppe. Stek denne sprø og server sammen med suppen.

Oppskriften er laget av Adams Matkasse i forbindelse med "Bruk opp"-kampanjen som gjennomføres i samarbeid med Matvett.