Terteskjell med nyttårskalkun
Terteskjell er utmerket utgangspunkt for å bruke opp rester av kjøtt, fisk og ulike sauser. I dag er det nyttårskalkunen som skal til pers. Med fargerike grønnsaker og en kjempegod basilikumsaus blir dette et festmåltid på en helt vanlig torsdag.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/429/shutterstock_26315278-e1357206364556_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/429/shutterstock_26315278-e1357206364556_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/429/shutterstock_26315278-e1357206364556_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/429/shutterstock_26315278-e1357206364556_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/429/shutterstock_26315278-e1357206364556_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/429/shutterstock_26315278-e1357206364556_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 600 g kalkunrester eller kylling
- 8 terteskjell
- ½ hjertesalat
- 1 rødløk
- 1 brokkoli
- ½ pose knaskerøtter eller 4 gulrøtter
- 1 sikorisalat (endivie)
- 2 vårløk
- 1 pk frisk babymais
- Basilikumsaus:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl hønsebuljong (utblandet)
- 1 dl kremfløte
- 1 ss hakket frisk basilikum
- salt og pepper
- Smak til med litt sitronsaft
- Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
- Spe med hønsebuljong, litt etter litt og rør godt til sausen er klumpfri.
- Hakk basilikumblader eller klipp dem med en saks. Bland dem i sausen sammen med fløten.
- Smak til med salt og pepper og la sausen koke til melsmaken er borte, ca. 3-5 minutter.
- Skjær kalkunkjøttet i store biter og varm dem i sausen.
- Rens grønnsakene og del dem opp. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann.
- Varm terteskjellene ved ca. 200 °C i 2-3 minutter på midterste rille.
- Fyll skjellene med grønnsaker, kalkunkjøtt og basilikumsaus og pynt med litt bladpersille. Serveres straks.
Du kan selvfølgelig like gjerne bruke kyllingrester hvis du ikke har kalkun. Oppskriften er fra matprat.no.