Sveler med marinert frukt
Det er lov å unne seg en dessert midt i uken og særlig når formålet er å bruke opp rester som ellers ville bli kastet. I denne restedesserten kan du bruke opp det du har av fløte, rømme, frukt og bær som ikke er helt ferske lenger.
![Foto: Katrin Ohlander, Siemens](/imager/images/Oppskrifter/633/IMG_1597_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/633/IMG_1597_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/633/IMG_1597_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/633/IMG_1597_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/633/IMG_1597_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/633/IMG_1597_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 2 egg
- 100 g sukker
- 3 dl kefir/kulturmelk
- 2 dl sur fløte eller rømme
- 300 g hvetemel
- ½ ts natron
- 1 ss vaniljesukker
- 50 g smeltet smør
- 1 boks vaniljekesam
Marinert frukt/bær:
- Frukt og bær du trenger å bruke opp som:
- eple, appelsin, kiwi, jordbær
- 2 lime
- 3 ss sukker
- Egg og sukker piskes luftig.
- Rør inn kefir og sur fløte/rømme.
- Bland alt det tørre og rør det forsiktig inn.
- Til sist tilsettes det smeltede smøret før røren sveller i 30 minutter.
- Stek små runde sveler i en middels varm panne eller på steketakke med litt smør.
- Skyll frukt/bær, skrell om behov.
- Kutt i biter eller terninger eller bruk det du har til overs.
- Skyll lime i lunkent vann og tørk.
- Rasp det grønne skallet med et fint rivjern og bland med med sukkeret.
- Bland limesukkeret med frukt og bær. Om frukten er veldig søt, juster med litt friskpresset lime.
- Hakket mynte er også godt i denne blandingen.
- Server sveler med marinert frukt og bær og vaniljekesam