Sveler med marinert frukt

Det er lov å unne seg en dessert midt i uken og særlig når formålet er å bruke opp rester som ellers ville bli kastet. I denne restedesserten kan du bruke opp det du har av fløte, rømme, frukt og bær som ikke er helt ferske lenger.

Foto: Katrin Ohlander, Siemens

Ingredienser

  • 2 egg
  • 100 g sukker
  • 3 dl kefir/kulturmelk
  • 2 dl sur fløte eller rømme
  • 300 g hvetemel
  • ½ ts natron
  • 1 ss vaniljesukker
  • 50 g smeltet smør
  • 1 boks vaniljekesam

Marinert frukt/bær:

  • Frukt og bær du trenger å bruke opp som:
  • eple, appelsin, kiwi, jordbær
  • 2 lime
  • 3 ss sukker
  • Egg og sukker piskes luftig.
  • Rør inn kefir og sur fløte/rømme.
  • Bland alt det tørre og rør det forsiktig inn.
  • Til sist tilsettes det smeltede smøret før røren sveller i 30 minutter.
  • Stek små runde sveler i en middels varm panne eller på steketakke med litt smør.
  • Skyll frukt/bær, skrell om behov.
  • Kutt i biter eller terninger eller bruk det du har til overs.
  • Skyll lime i lunkent vann og tørk.
  • Rasp det grønne skallet med et fint rivjern og bland med med sukkeret.
  • Bland limesukkeret med frukt og bær. Om frukten er veldig søt, juster med litt friskpresset lime.
  • Hakket mynte er også godt i denne blandingen.
  • Server sveler med marinert frukt og bær og vaniljekesam