Spicy lammekebab
Lammestekrestene fra påskeaften vil få nytt liv i denne spennende retten. Her er både krydder, konsistens og tilbehør helt annerledes enn for den tradisjonelle lammesteken. Slå deg løs og lag en skikkelig spicy restemat rett til familien.
Ingredienser
- Rester av lammekjøtt (f.eks. lammestek, koteletter, bog, filet)
- Olivenolje
- Diverse krydder (f.eks. kanel, kardemomme, spisskummin, koriander, ingefær, pepper)
- 1 chili (finhakket uten frø)
- 3 hvitløksfedd (finhakket eller presset)
- 2 sjalottløk (finhakket)
- 1 beger yoghurt naturell
- 1 sitron eller lime (saft og skall)
- Frisk mynte (eller mintgelé)
- Litt grønnsaker (det du har igjen fra lammemiddagen eller noen friske, f.eks. paprika, squash,aubergine o.l.)
- Pitabrød, tortillaer, potetlomper, lefser e.l.
- Salt & pepper
- Skjær og spikk så mye lammekjøtt som mulig av steken, kotelettene e.l.
- Kutt kjøttet i biter på et par cm og bland godt med krydder, chili og ett hvitløksfedd.
- Stek blandingen i olje på sterk varme. Pass på at det ikke brenner seg.
- Ettersom kjøttet har vært stekt på forhånd, er poenget kun å gi bitene en stekeskorpe uten at de samtidig blir tørre inni, så ikke stek dem for lenge.
- Bland inn det du måtte ha av grønnsaker.
- Bland resten av hvitløken med finhakket sjalottløk, sitronsaft, sitronskall og yoghurt.
- Smak til med salt og pepper og frisk mynte. (Har du et mintgeléglass som er nesten tomt, kan du lage sausen oppi dette – da vil de siste slantene blande seg inn med yoghurten).
- Varm Pitabrødene eller tortillaene i ovnen. De skal bli varme, men ikke stive. (Et tips er å pakke dem inn i folie.)
- Fyll dem med lamme- og grønnsaksblandingen og hell over yoghurtsausen.
- Kan spises med kniv og gaffel, men aller helst med hendene.
- Dette er også en god matpakke – det smaker supert selv om lammeblandingen er kald.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".