Sommersalat

Det er ikke mye som slår en frisk salat med sesongvarer når det endelig er sommer og varmt. Det er imidlertid viktig å huske at frukt og grønt ikke holder så lenge i varmen. Pass derfor på å legge modne varer kaldt og ikke for tett så de ligger i klem. Da slipper du nemlig å kaste dem.

Foto: matprat.no

Ingredienser

  • 1 kg vannmelon
  • 250 g fetaost
  • 1 rødløk
  • 1 pk ruccola
  • Dressing:
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ½ ss flytende honning
  • ½ sitron
  • Salt og kvernet pepper
  • 600 g spekeskinke el.

Smaken av vannmelon er søt og svært forfriskende og passer utmerket sammen med salt spekemat. Denne retten er en perfekt appetittvekker i sommervarmen, enten som en forrett før grillmaten, til lunsj eller som snacks på stranden.

  • Del vannmelon i biter og fjern skall og stener.
  • Skjær fetaosten i terninger og rødløken i tynne strimler.
  • Bland sammen melon, ost og løk.
  • Ha på ruccolaen, bland sammen ingrediensene til dressingen og drypp denne over salaten.
  • Serveres enten som den er eller med spekeskinke eller annen salt skinke eller pølse.

Tips: Er vannmelonen på vei til å bli melete? Lag ispinner. Moden melon er søt, så du trenger ikke tilsette sukker.

  • Skjær melonen i biter og legg i blenderen.
  • Kjør til glatt konsistens og sil blandingen for å bli kvitt steinene.
  • Hell over i ispinneformer og legg i fryseren!
  • Så er det bare å vente til de er frosne.