Shakshuka
Denne grønnsaks- og eggeretten kommer opprinnelig fra Tunisia, og er en spennende, billig og enkel måte å lage restemat på. Det er vel egentlig et frokostmåltid, men smaker like godt til middag. Så har du løk, chili, spisskummen, tomater og egg i skapet er veien kort til en ny matopplevelse.
Ingredienser
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 paprikaer
- 1 boks gode hermetiske tomater
- noen bløte, modne tomater hvis du har
- 2 ss olivenolje
- 1 ts spisskummenfrø (eller ferdig malt)
- 2 egg per person
- litt fersk koriander
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
- 1 ts sterk paprikapulver
- 1 ts søt paprikapulver
- Grovhakk alle grønnsakene.
- Stek spisskummenfrøene i tørr og middels varm panne til de lukter godt og knus frøene i en morter.
- Bruker du ferdigmalte frø varmer du dem ikke opp først.
- Ha olje og løk i pannen og stek det gyllent og mykt før du har i spisskummen.
- Deretter har du i resten av grønnsakene, ikke ta med saften fra de hermetiske tomatene, og la det putre under lokk i ca 20 minutter til sausen tykner litt.
- Smak til med sukker og krydder, og knekk oppi de eggene du ønsker.
- La eggene koke med til hviten er stiv, men plommene litt rennende (med mindre du liker eggene best "well done" da).
- Klipp over litt koriander og server.
- Tabasco smaker godt til.
Restematoppskriften er fra superwoman.no.