Shakshuka
Denne grønnsaks- og eggeretten kommer opprinnelig fra Tunisia, og er en spennende, billig og enkel måte å lage restemat på. Det er vel egentlig et frokostmåltid, men smaker like godt til middag. Så har du løk, chili, spisskummen, tomater og egg i skapet er veien kort til en ny matopplevelse.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/535/shutterstock_98776874-e1378976166880_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/535/shutterstock_98776874-e1378976166880_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/535/shutterstock_98776874-e1378976166880_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/535/shutterstock_98776874-e1378976166880_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/535/shutterstock_98776874-e1378976166880_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/535/shutterstock_98776874-e1378976166880_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 paprikaer
- 1 boks gode hermetiske tomater
- noen bløte, modne tomater hvis du har
- 2 ss olivenolje
- 1 ts spisskummenfrø (eller ferdig malt)
- 2 egg per person
- litt fersk koriander
- 1 ts sukker
- Salt og pepper
- 1 ts sterk paprikapulver
- 1 ts søt paprikapulver
- Grovhakk alle grønnsakene.
- Stek spisskummenfrøene i tørr og middels varm panne til de lukter godt og knus frøene i en morter.
- Bruker du ferdigmalte frø varmer du dem ikke opp først.
- Ha olje og løk i pannen og stek det gyllent og mykt før du har i spisskummen.
- Deretter har du i resten av grønnsakene, ikke ta med saften fra de hermetiske tomatene, og la det putre under lokk i ca 20 minutter til sausen tykner litt.
- Smak til med sukker og krydder, og knekk oppi de eggene du ønsker.
- La eggene koke med til hviten er stiv, men plommene litt rennende (med mindre du liker eggene best "well done" da).
- Klipp over litt koriander og server.
- Tabasco smaker godt til.
Restematoppskriften er fra superwoman.no.