Restevafler
–Man tager hva man haver når man skal lage vafler, sier Wenche Andersen. Og det synes vi i Matvett er en god uttalelse. Du kan i grunnen ha oppi det du har av melvarianter, havregryn, smør, rømme eller fløte, så lenge forholdet mellom tørt og vått er sånn noenlunde balansert. En skikkelig god restemat dessert.

Ingredienser
Ca. 12 plater
- 500 g mel; hvete, sammalt, havregryn ol.
- 2 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 l melk
- 4 egg
- 250 g smeltet smør
- 2 dl fløte eller rømme
- ½ dl vann
- Bland sammen alt det tørre.
- Visp inn melk og egg til en glatt røre.
- Bland inn smør og fløte/rømme helt til slutt.
- La røren stå og svelle en god halvtime i kjøleskap. Rør evt. inn vann før vaflene stekes.
- Serveres nystekte med godt tilbehør som friske bær og honning, vaniljeis, smør og geitost eller rømme og syltetøy.