Restevafler
–Man tager hva man haver når man skal lage vafler, sier Wenche Andersen. Og det synes vi i Matvett er en god uttalelse. Du kan i grunnen ha oppi det du har av melvarianter, havregryn, smør, rømme eller fløte, så lenge forholdet mellom tørt og vått er sånn noenlunde balansert. En skikkelig god restemat dessert.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/438/shutterstock_79558894_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/438/shutterstock_79558894_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/438/shutterstock_79558894_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/438/shutterstock_79558894_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/438/shutterstock_79558894_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/438/shutterstock_79558894_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
Ca. 12 plater
- 500 g mel; hvete, sammalt, havregryn ol.
- 2 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 l melk
- 4 egg
- 250 g smeltet smør
- 2 dl fløte eller rømme
- ½ dl vann
- Bland sammen alt det tørre.
- Visp inn melk og egg til en glatt røre.
- Bland inn smør og fløte/rømme helt til slutt.
- La røren stå og svelle en god halvtime i kjøleskap. Rør evt. inn vann før vaflene stekes.
- Serveres nystekte med godt tilbehør som friske bær og honning, vaniljeis, smør og geitost eller rømme og syltetøy.