Restepai
Pai er en genial rett til å bruke opp rester fra middager og råvarer. Det finnes uendelige smaksvarianter – prøv med kylling, spinat, kokte poteter, røkelaks, ricotta, reker ... det du måtte ha på lur fra middagen i går!
Ingredienser
Til paideigen:
- 100 g smør
- 150 g hvetemel
- En klype salt
- 1 ¼ dl vann
Til fyllet:
- Biff, kylling, poteter osv. i biter
- 1 løk (grovhakket)
- 2 hvitløksfedd (finhakket eller presset)
- 1 paprika (grovhakket)
- 2 gulrøtter (skrelt og grovhakket)
- 1 stilk selleri (grovhakket)
- 1 neve sjampinjong (eller annen sopp)
- Olivenolje
- Smør
- 1-2 isbiter konsentrert kjøtt- eller grønnsakskraft (ev. buljongterninger)
- Salt & pepper
- Lag deigen først. Smuldre sammen smør, salt og mel og tilsett vann.
- Bland dette til en fast deig. Bruk ⅓ til lokk og resten til bunn.
- Kjevle ut bunndeigen og fordel den ut i en smurt, rund form.
- Bunnen prikkes med en gaffel og stekes raskt på 200 °C i ca. 10 min.
- Smelt smør i olje på svak varme.
- Tilsett grønnsakene og la dem få farge.
- Tilsett kjøttkraften og reduser blandingen til sausen tykner.
- Tilsett kjøttet.
- Bland alt godt før du heller det utover paibunnen.
- Fordel jevnt utover og dekk oversiden med paideig.
- Bak paien i ovn på 180 °C i 45 min.
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".