Restelapskaus
I dag er siste frist for å bruke opp restene av søndagssteken. Lam, hjort, okse eller svin - alt går i denne lapskausen sammen med det du har av kokte poteter og grønnsaksrester - rå eller kokte.
![](/imager/images/Oppskrifter/145/Gulasj_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/145/Gulasj_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/145/Gulasj_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/145/Gulasj_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/145/Gulasj_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/145/Gulasj_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- Til 4 personer
- Rester av lam, vilt, koteletter eller annet kjøtt
- løk
- poteter
- 1 l kraft eller buljong
- 1 sellerirot
- 1/2 liten kålrot
- 2 gulrøtter
- 1 persillerot
- 1 purre
- salt, pepper og timian (frisk eller tørket)
- 1 stor teskje grov sennep
- Persille, flatbrød, godt smør og tyttebærsyltetøy
- Kutt kjøtt og grønnsaker i små biter.
- Surr løken i litt smør før du har oppi alle de rå grønnsakene unntatt purre, tilsetter buljong/kraft og lar det koke i en halv time.
- Ha oppi kjøttet og de kokte grønnsakene og la det koke litt til.
- Purren kan du surre i en panne og ha oppi helt mot slutten av koketiden så den ikke blir dvask og mister fargen.
- Smak til med salt, pepper og sennep og dryss over litt finhakkede urter hvis du har.
- Du kan også jevne lapskausen hvis du synes den blir for tynn.