Rabarbra- og jordbærsaft

Å unngå matsvinn handler ikke bare om restemat, men også om å bruke de råvarene vi har tilgjengelig! Nå er det rabarbra- og jordbærsesong, og det finnes mange spennende og lekre oppskrifter som inkluderer rabarbra, for eksempel denne saften!

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • ca. 1 kg rabarbra i biter
  • ca. 400 g sukker
  • 2-3 kurver jordbær
  • litt finhakket ingefær
  • 2 liter vann
  • saft fra 1-2 sitroner
  • Bland rabarbrabiter og sukker i en bolle og la det stå å godgjøre seg i ca. 30 minutter.
  • Ha det over i en stor gryte og tilsett jordbær delt i to, finhakket ingefær og vann.
  • Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter.
  • Sett gryten til side og la det trekke 1-2 timer mens væsken avkjøler seg.
  • Rør inn sitronsaft og sil av. Ikke press på frukten for da blir saften grumsete.
  • Ha saften på flasker og avkjøl dem i kjøleskapet. Server med isbiter og en skvis sitronsaft.
  • Saften holder seg fint i kjøleskapet i et par uker. Du kan selvsagt justere sukkermengden i forhold til hvor søt du ønsker saften.
  • Oppskriften er fra matmisjonen.no