Purre med enkel hollandaise
Nå er det purresesong og hvis vi koker den forsiktig og serverer dem rykende varme med en enkel hollandaisesaus som forrett, trenger vi ikke asparges.
![](/imager/images/1745/Purre-med-enkel-hollandaise-FG-02409_500-Foto_Esten_Borgos_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/1745/Purre-med-enkel-hollandaise-FG-02409_500-Foto_Esten_Borgos_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/1745/Purre-med-enkel-hollandaise-FG-02409_500-Foto_Esten_Borgos_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/1745/Purre-med-enkel-hollandaise-FG-02409_500-Foto_Esten_Borgos_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/1745/Purre-med-enkel-hollandaise-FG-02409_500-Foto_Esten_Borgos_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/1745/Purre-med-enkel-hollandaise-FG-02409_500-Foto_Esten_Borgos_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 1 eggeplomme
- 25 g smør - smeltet
- 1½ ts sitronsaft
- salt og pepper
- 1 ts hakket frisk estragon
- Rens purren og del i tre like kubber. Kok kubbene knapt møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter.
- Visp sammen eggeplommene, sett bollen i vannbad og vis til det tykner. Visp inn det smeltede smøret mens det fortsatt er varmt. Visp kraftig så sausen tykner. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn estragon.
- La purrekubbene renne godt av, anrett dem på varme tallerkener og hell sausen over.
Oppskriften er fra frukt.no.