Pastasalat med pesto og tunfisk
Ofte har vi rester av tilbehør, og ofte går dette rett i søpla. Rester av pasta, ris og poteter er fremdeles mat og kan brukes i uendelige varianter av nye retter dagen etter.
Ingredienser
- Til 4 personer
- 500 g pasta
- 1 boks tunfisk i olje
- 4 ss grønn pesto
- ½ pk. Cherrytomater, delt i to
- 1 liten rødløk, i tynne skiver
- En håndfull grønne eller sorte oliven
- 100-150 g fetaost i terninger
- Persille eller andre urter
- Grovkvernet pepper
- I dag lager vi noe av pastaen fra i går, og det spiller ingen rolle om det er båndspagetti, tagliatelle eller skruer du har igjen.
- Hvis du har en mindre pastarest enn det som trengs, må du enten tilpasse denne oppskriften til den mengden pasta du har eller koke litt fersk pasta i tillegg.
- Bland pestoen inn i pastaen.
- Knus tunfisken med en gaffel slik at bitene blir mindre og bland den inn i pastaen.
- Tilsett de oppskårete grønnsakene og fetaosten og klipp over litt persille eller andre urter.
- Ha på pepper.
- Du kan godt hardkoke et par egg som du deler i båter og legger på toppen.
- Ristet brød med smør eller varme rundstykker kan du også servere til med hell.