pasta med sopp og skinke
Denne restematoppskriften tar utgangspunkt i at du har pasta til overs, litt skinke, bacon eller andre kjøttbiter du vil ha brukt opp, og at det finnes masse deilig sopp i skogen som bør høstes og brukes nå i sesong. Enkel rett som bidrar i oppryddingen i kjøleskapet før helgen.
Ingredienser
- 200 gram skinke eller andre kjøttrester
- 250 gram frisk sopp
- ½ sitron
- 1 ½ ss smør/margarin
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl kremfløte
- 1 ½ dl god kraft/buljong
- ½ bunt persille
- 3-4 kvister frisk basilikum
- salt, grovmalt pepper
- pastarester og litt ny hvis du ikke har nok
- Kok pasta hvis du ikke har en rest. Resten varmes forsiktig med litt smør eller olje i en gryte.
- Skjær skinken i strimler.
- Rens soppen, skjær den i skiver og press over sitron.
- Smelt 1 ss smør i en gryte, tilsett finhakket hvitløk og fres lett.
- Hell over fløte og kraft/buljong, kok opp og la koke inn til en kremaktig saus.
- Smak til med salt og pepper.
- Smelt resten av smøret i en stekepanne og brun soppen.
- Tilsett finhakket persille og basilikum og til slutt skinken.
- Den ferdigkokte pastaen legges opp på et serveringsfat og skinkeblandingen rørt inn i sausen helles over.
- Pynt med frisk basilikum og server med grovmalt pepper, revet parmesan og en frisk salat.