Pasta med søndagssaus
Søndagsmiddagen denne uken besto av hjortestek. Det ble litt kjøtt igjen og det har jeg tenkt til å bruke i en pastasaus. Har du rester av okse, lam, vilt eller svin kan du gjøre det samme. Denne tomatsausen passer uansett.
Ingredienser
- Til 4 personer
- Stekrester, kan suppleres med smårettbacon
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1 rødløk, i ringer
- 1 boks hakkede tomater eller bløte tomater
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss sukker
- 1 ss grov sennep
- ½ rød chili uten frø, finhakket (valgfritt)
- Friske urter hvis du har
- Salt og pepper
- 400-500 g valgfri pasta
- En neve ruccolasalat
- Revet parmesan
- Del opp stekrestene i terninger.
- Lag tomatsaus. Fres rødløk i litt smør til den er blank og ha i hvitløk og ev. chili.
- Tilsett tomatboksen eller bløte tomater som du ikke vil ha på brødskiven eller i salaten, tomatpuré, sennep, sukker og urter, og kok opp.
- Ha i kjøttet og la det koke med til sausen blir tykk og kjøttet mørt.
- Kok pasta som anvist på pakken og ha i vasket ruccola før du heller av vannet.
- Bland litt olje i pastaen og fordel på tallerkener.
- Ha på pastasaus og revet parmesan og smak til med grovkvernet pepper.
- Det er godt med en grønn salat til.