Pasta med aspargessaus

Bruker du hele aspargesen eller knekker du av endene og kaster dem? Her har du en oppskrift som omfavner hele råvaren, også de litt mer trevlete delene.

Ingredienser

Til fire personer:

  • ca. 400 g valgfri pasta
  • Salt
  • Olje til steking
  • 200 g bacon/pancetta
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 bunt asparges
  • 1 hel mozzarella
  • 200 g parmesan

1. Skrell aspargesene og skjær vekk det aller nederste (ca. 1 mm). Kutt av tuppene og legg dem til side.

2. Varm litt olje i en stekepanne og stek aspargesen til den er mør.

3. Kok pastaen i henhold til pakkens anvisning, spar på litt av kokevannet.

4. Ha den ferdigstekte aspargesen i en blender sammen med litt pastavann, mozzarella, parmesan, salt, pepper og litt olivenolje. Blend til du får en jevn og glatt saus.

5. I samme panne, stek baconet til det er sprøtt. Tilsett aspargestuppene mot slutten av steketiden slik at de også blir lett stekt.

6. Vend aspargessausen godt inn i den ferdigkokte pastaen.

7. Topp retten med sprøstekt bacon og aspargestopper før servering.

Tips: Server med et dryss av ekstra parmesan på toppen for en enda rikere smak!