Pasta i en fei
Når man ikke har så mye i skapet, men trenger å få unna litt rester før helgen, er pasta som regel en god løsning. En god fløtesaus som base, friske urter og litt slitne grønnsaksbiter er det som skal til. Hvis du i tillegg har en skinkebit eller en pølsesnabb på lur har du et herremåltid basert på restemat.
Ingredienser
- 400 g pasta
- 1 løk, finhakket
- grønnsaksrester
- sopp hvis du har
- Resten av glasset med soltørkede tomater eller artisjokker
- kjøtt, skinke, pølse eller røykelaks i biter, kan sløyfes
- Pastasaus:
- 4 ss smør
- 2 ½ dl kremfløte
- 1 fedd hvitløk
- 75 g parmesan
- salt og pepper
- Kok pasta som anvist på pakken.
- Lag pastasausen.
- Smelt smør i en stekepanne, fres løken i smøret og ha i fløte.
- La dette småkoke i fem minutter.
- Hakk hvitløk og ha i pannen.
- Riv og ha i osten - rør godt.
- Ha i eventuelle kjøtt- eller laksebiter og smak til med salt og pepper.
- Du kan også ha litt hakket persille eller gressløk i.