Pasta i en fei

Når man ikke har så mye i skapet, men trenger å få unna litt rester før helgen, er pasta som regel en god løsning. En god fløtesaus som base, friske urter og litt slitne grønnsaksbiter er det som skal til. Hvis du i tillegg har en skinkebit eller en pølsesnabb på lur har du et herremåltid basert på restemat.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 løk, finhakket
  • grønnsaksrester
  • sopp hvis du har
  • Resten av glasset med soltørkede tomater eller artisjokker
  • kjøtt, skinke, pølse eller røykelaks i biter, kan sløyfes
  • Pastasaus:
  • 4 ss smør
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 1 fedd hvitløk
  • 75 g parmesan
  • salt og pepper
  • Kok pasta som anvist på pakken.
  • Lag pastasausen.
  • Smelt smør i en stekepanne, fres løken i smøret og ha i fløte.
  • La dette småkoke i fem minutter.
  • Hakk hvitløk og ha i pannen.
  • Riv og ha i osten - rør godt.
  • Ha i eventuelle kjøtt- eller laksebiter og smak til med salt og pepper.
  • Du kan også ha litt hakket persille eller gressløk i.