Pai med asparges og røkelaks

Har du noen asparges i kjøleskapet som er litt slappe og ikke fristende å spise som de er? Lag en pai! Gjerne med røkelaks eller andre fiskerester. Du kan også lage den vegetarisk eller ha opp i skinke fra gårsdagens middag. Riv ost fra skalker og bruk. Alt går i en pai.

Ingredienser

Paibunn:

  • 150 g hvetemel
  • 70 g sammalt, fin hvete
  • 150 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 150 g asparges (Spar noen topper til pynt)
  • 70 g ost (gjerne rester som du river)
  • 150 g røkelaks + litt ekstra til pynt
  • 8 egg
  • 3 dl fløte

Sett ovnen på 180 grader og finn frem ingrediensene.

Paibunn:

1. Ha mel og kaldt smør i en foodprosessor. Bruk pulsfunksjonen til smør og mel er blandet til en småkornete konsistens.

2. Tilsett eggeplomme og vann mens maskinen går, til deigen samler seg til en klump.

3. Kna deigen lett, pakk den i plast og la den hvile 30 minutter i kjøleskapet.

4. Kjevle ut deigen og kle en 24 cm springform.

5. Pass på at deigen går høyt nok opp på kantene.

Fyll:

  1. Kutt av toppene på aspargesen (skal brukes til pynt) og del røkelaksen i strimler.
  2. Legg asparges og røkelaks i et mønster i paibunnen.
  3. Pisk sammen egg, fløte, ost, salt og pepper og hell dette i paibunnen.
  4. Stek paien på 200 grader i ca. 40 minutter midt i ovnen.
  5. Avkjøl paien litt før du åpner springformen.

Pynt med stekte aspargestopper og ekstra røkelaks på toppen. Server gjerne med en grønn salat. Oppskriften er fra meny.no.