Ovnsbakte grønnsaker
Restemat kan være så mangt. Ofte ligger det endel gode, men litt slitne vintergrønnsaker igjen i kjøleskapet, og da lager jeg gjerne disse til i en langpanne i ovnen. Barna mener at dette er en rett nok i seg selv, og hele familien får i seg mer sunt og grønt enn vanlig.
Ingredienser
Til 4 personer
- 5-6 poteter
- 1-2 paprikaer
- 3 gulrøtter
- 1 sellerirot
- ½ purre
- 1 rødløk
- ½ kålhode
- 1 persillerot
- Noen aspargestopper
- Noen sukkererter
- Ketjap manis
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Friske urter
Ingrediensene er satt opp ut fra det jeg hadde i kjøleskapet, men de fleste grønnsaker funker i denne retten. Har du kokte grønnsaker til overs, kutter du disse i biter og har de i langpannen mot slutten av steketiden.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skrell og kutt grønnsakene i biter/staver og ha dem i en langpanne.
- Hell over godt med olivenolje, ketjap manis og salt og pepper, og rør dette godt inn i grønnsakene.
- Stekes i ovnen i ca. en halvtime, rør om underveis.
- Klipp over litt urter før servering, og spis enten alene eller sammen med fiskekaker, ørret, kylling eller koteletter.
- En god dipp av yoghurt og gresk dipmiks er også godt til.