Nesten suppe på en spiker
Nesten alt kan forvandles til en god suppe - enten du har en fløte- eller sausskvett, en klatt potetmos eller kjøtt, fisk og grønnsaksrester til overs.
![Foto: matprat.no](/imager/images/Oppskrifter/187/1600x1067_14725_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/187/1600x1067_14725_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/187/1600x1067_14725_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/187/1600x1067_14725_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/187/1600x1067_14725_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/187/1600x1067_14725_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
En klatt potetmos
En løk eller purre
Noen dl buljong eller kraft
Litt fløte eller melk
Ønsket tilbehør fra kjøleskapet av kjøtt, fisk, grønnsaker, ost osv.
- God kraft i fryseren gir nok de beste suppene, men det holder at du for eksempel har en klatt potetmos fra i går. Et utmerket utgangspunkt for en kremet potetsuppe.
- Fres litt løk- eller purrebiter i olje og tilsett buljong og en skvett fløte eller melk.
- Rør inn mosen og spe til ønsket suppekonsistens.
- Smak til med ditt favorittkrydder og server suppen med tilbehør som stekte bacon- eller kyllingbiter, finkuttede grønnsaker, strimlet laks, reker, sopp, revet ost og soltørkede tomater.
- Bare fantasien og kjøleskapets innhold setter grenser for hva du kan ha oppi.
- La hver og en velge hvordan suppe deres skal smake.
Du finner flere supper blant oppskriftene på matvett.no.