Spennende tomat- og løkform
Har du en kjøttrest liggende; oksestek, svinefilet, lammelår eller vilt, alt smaker godt i denne restematformen. Og har du ikke en kjøttrest kan du bruke aubergine eller squash. Det viktigste er at du bruker råvarene eller restene dine før de blir for gamle og må kastes.
Ingredienser
- En kjøttrest (ca. 300 g) eller en squash/aubergine i skiver
- 5 vårløk i tynne ringer
- ½ dl hakkede friske basilikumblader
- 175 g revet ost, gjerne skalker som må brukes
- 1 boks hakkede tomater
- 1 rød paprika i terninger
- 2 finhakkede løk
- 3 ss søt chilisaus
- 1 ts grovt salt
- 75 g sorte og grønne oliven
- Friske basilikumblader
- Tilbehør:
- 300 g fullkornspagetti
- Sett ovnen på 200 grader og skjær kjøttet i veldig tynne skiver.
- Smør en ildfast form (ca. 20 x 30 cm), og dekk bunnen med halvparten av kjøttskivene.
- Bland vårløk, basilikum og ca. 75 gram av osten, og dryss blandingen på kjøttet.
- Legg på resten av kjøttskivene.
- Rør hakkede tomater, paprika, løk, chilisaus og salt sammen, og hell sausen over kjøttet.
- Stek retten midt i ovnen i ca. 20 min.
- Ta ut formen, dryss ost på og stek den i ytterligere ca. 10 min., til osten er gyllen.
- Fordel de sorte og grønne olivenene over og pynt med basilikum.
- Server med nykokt spagetti, ev. en spagettirest som du varmer i godt smør.