Kremet grønnsaks- og fiskesuppe
En fyldig suppe basert på det du har av grønnsaker, kokt og most med buljong og fløte, er veldig lettvint og sunn restemat. Tilsett fiskebiter av laks, torsk, sei eller andre rester du har i kjøleskapet.
Har du tørt brød - gni skiver inn med olje og krydderurter og stek i ovnen. Smaker veldig godt til suppen.
Ingredienser
- 300 g fiskefilet, uten skinn og bein
- 100 g reker, uten skall
- 2 løk
- 1 fedd hvitløk
- Grønnsaker, f.eks:
- 2 poteter
- 2 gulrøtter
- 1 purre
- 1 ss rapsolje
- 5 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl kremfløte
- 1 ss hvitvinseddik
- Salt og pepper
- Tørt brød
- God olje, hvitløk, urter og krydder
- Finhakk løk og hvitløk og kutt resten av grønnsakene i terninger.
- Surr alle grønnsakene i rapsolje til løken blir blank.
- Tilsett buljong og kok i 10 minutter.
- Tilsett fløten og kok videre i 5 minutter.
- Mos til en jevn suppe med håndmoser eller stavmikser.
- Smak til med salt og pepper og litt hvitvinseddik.
- Skjær fisken i serveringsbiter og dryss over litt salt og pepper.
- Legg fiskebitene i suppen og kok opp.
- La suppen trekke i noen minutter.
- Legg rekene i varme suppeskåler og hell suppen over rekene.
- Gni tørre brødskiver inn med god olje, hvitløk, slat og det du har av urter og godt krydder og stek det noen minutter i ovnen som tilbehør.
- Server straks.