Kald eller varm Potetsuppe
Husk å bruk opp alle restene før du reiser på ferie. I denne kan du bruke opp de fleste. Kald eller varm, til lunsj eller til aftens – denne suppen funker til så å si alt. Med sin milde, snille smak kan den være brobrygger for utrolig mange forskjellige typer ingredienser, urter og krydder.
Ingredienser
Til 2 personer
- 1/4 kg kokte poteter/2–3 stk. (helst uten skall)
- 1 purre (gul løk eller vårløk kan også gjøre susen her)
- 1 dl melk
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 4 ss smør (+ litt mer til steking)
- salt & pepper
- vann
- Smelt litt smør i en stekepanne og fres purren/løken til den er myk og gyllen.
- Mos de kokte potetene til en stappe.
- Tilsett melk, smør og stekt løk/purre og varm opp i en gryte mens du rører så alt blander seg.
- Når smøret har smeltet, har du stappen over i en blender/food prosessor.
- Tilsett litt vann og kjør til en jevn masse.
- Spe med vann til du får den suppekonsistensen du ønsker.
- Smak til med salt og pepper.
- Kok opp og server!
Serveringsmåter:
Du kan servere denne suppen på utallige måter, og med all verdens tilbehør. Her er noen eksempler:
- varm potetsuppe med sprøstekte baconbiter og rømme
- potetsuppe med karri og kyllingrester
- ostegratinert potetsuppe med brødkrutonger
- kald potetsuppe (server i glass - herlig tilbehør til varm grillmat)
- potetsuppe på termos – bedre turmat skal du lete lenge etter
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka"!