Jambalaya
Dette er en perfekt måte å bruke restemat på. Jambalaya er en kreolsk risrett med røtter fra både fransk og spansk kjøkken som oppsto i Karibien, og var spanjolenes forsøk på å gjenskape en paella i sitt nye hjemland. En typisk rett der alt er lov og alle har sin variant.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/615/shutterstock_141847798_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/615/shutterstock_141847798_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/615/shutterstock_141847798_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/615/shutterstock_141847798_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/615/shutterstock_141847798_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/615/shutterstock_141847798_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 2 kyllingbryst
- 12-16 store reker
- Chorizo eller annen pølse
- Ris til 4
- Stangselleri
- Paprika i ulike farger som smak og utseende
- 5-6 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 l kyllingkraft
- hakkete tomater
- hickory kryddermiks
- jambalaya kryddermiks
- Tilbehør:
- Yoghurt med mynte
- Koriander
- Persille
- Nachos
- Lime
- Varm olje i en stekepanne med høye kanter og stek kylling i biter noen minutter før du tilsetter sjalottløk i båter og hakket hvitløk. Surr til løken er blank.
- Ha i risen og kraften og la det småkoke/trekke i 10-15 min til risen nesten er mør.
- Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter.
- Tilsett tomatene i gryten sammen med kuttede grønnsaker og la det trekke i noen minutter til.
- Ha i rekene og biter av ferdigstekt pølse det siste minutter så det blir gjennomvarmt.
- Smak til med salt og pepper og dryss over persille og koriander før servering.
- Skvis en limebåt over hver porsjon.
- Serveres med matyoghurt tilsatt mynteblader og nachochips.