Jambalaya
Dette er en perfekt måte å bruke restemat på. Jambalaya er en kreolsk risrett med røtter fra både fransk og spansk kjøkken som oppsto i Karibien, og var spanjolenes forsøk på å gjenskape en paella i sitt nye hjemland. En typisk rett der alt er lov og alle har sin variant.
Ingredienser
- 2 kyllingbryst
- 12-16 store reker
- Chorizo eller annen pølse
- Ris til 4
- Stangselleri
- Paprika i ulike farger som smak og utseende
- 5-6 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 l kyllingkraft
- hakkete tomater
- hickory kryddermiks
- jambalaya kryddermiks
- Tilbehør:
- Yoghurt med mynte
- Koriander
- Persille
- Nachos
- Lime
- Varm olje i en stekepanne med høye kanter og stek kylling i biter noen minutter før du tilsetter sjalottløk i båter og hakket hvitløk. Surr til løken er blank.
- Ha i risen og kraften og la det småkoke/trekke i 10-15 min til risen nesten er mør.
- Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann, slik at skinnet er lett å trekke av. Del tomatene i to, fjern kjernene og del i båter.
- Tilsett tomatene i gryten sammen med kuttede grønnsaker og la det trekke i noen minutter til.
- Ha i rekene og biter av ferdigstekt pølse det siste minutter så det blir gjennomvarmt.
- Smak til med salt og pepper og dryss over persille og koriander før servering.
- Skvis en limebåt over hver porsjon.
- Serveres med matyoghurt tilsatt mynteblader og nachochips.