Hønsekarrisuppe
Så er hønsekjøtt endelig på vei tilbake til kjøkkenet vårt. Som et prøveprosjekt skal vakuumpakket, ferdigkokt hønsekjøtt nå tilbys forsvaret. Vi vil ha dette tilbake i butikkene også, så vi kan utnytte råvarene bedre. Hønsekarrisuppe fikk vi ofte hos mormor da vi var små. Gleder meg til å lage den igjen til mine barn!
Ingredienser
- 2 mellomstore løk
- 2 gulrøtter
- 250 g hønsekjøtt, kyllingfilet eller magert lammekjøtt
- 1 eple
- 1 dl hakkede flådde tomater
- 2 ss rød karripasta (helst indisk type)
- 1 l hønsebuljong
- 2 dl kokosmelk, kan byttes ut med matfløte
- 2 dl kokte, røde linser
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss smør
- Salt og kvernet pepper
- 1 dl hakket bladpersille eller frisk koriander
- Finhakk løken, skjær gulrøttene og eplet i små terninger.
- Skjær kjøttet i skiver eller strimler.
- Fres løken i smør i en passende gryte eller kjele, la det surre i 5 minutter.
- Tilsett kjøtt, gulrøtter og karripasta, la det hele steke videre over middels varme i ytterligere 5 minutter.
- Rør inn tomater og eple, la det hele småkoke 2-3 minutter.
- Tilsett buljong og la suppen småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
- Ta av lokket, ha i kokosmelk og kok opp på nytt.
- Bland til slutt inn kokte linser og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.
- Dryss over hakket persille eller koriander og server suppen med godt brød.
- Ønsker du en tykkere suppe kan du jevne den med 2 ss maisenna rørt ut i kokosmelken.
Denne oppskriften er fra Lise Finckenhagen.