Hønsekarrisuppe

Så er hønsekjøtt endelig på vei tilbake til kjøkkenet vårt. Som et prøveprosjekt skal vakuumpakket, ferdigkokt hønsekjøtt nå tilbys forsvaret. Vi vil ha dette tilbake i butikkene også, så vi kan utnytte råvarene bedre. Hønsekarrisuppe fikk vi ofte hos mormor da vi var små. Gleder meg til å lage den igjen til mine barn!

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 2 mellomstore løk
  • 2 gulrøtter
  • 250 g hønsekjøtt, kyllingfilet eller magert lammekjøtt
  • 1 eple
  • 1 dl hakkede flådde tomater
  • 2 ss rød karripasta (helst indisk type)
  • 1 l hønsebuljong
  • 2 dl kokosmelk, kan byttes ut med matfløte
  • 2 dl kokte, røde linser
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss smør
  • Salt og kvernet pepper
  • 1 dl hakket bladpersille eller frisk koriander
  • Finhakk løken, skjær gulrøttene og eplet i små terninger.
  • Skjær kjøttet i skiver eller strimler.
  • Fres løken i smør i en passende gryte eller kjele, la det surre i 5 minutter.
  • Tilsett kjøtt, gulrøtter og karripasta, la det hele steke videre over middels varme i ytterligere 5 minutter.
  • Rør inn tomater og eple, la det hele småkoke 2-3 minutter.
  • Tilsett buljong og la suppen småkoke under lokk i ca. 30 minutter.
  • Ta av lokket, ha i kokosmelk og kok opp på nytt.
  • Bland til slutt inn kokte linser og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Dryss over hakket persille eller koriander og server suppen med godt brød.
  • Ønsker du en tykkere suppe kan du jevne den med 2 ss maisenna rørt ut i kokosmelken.

Denne oppskriften er fra Lise Finckenhagen.