Hjemmelaget grønnsaksuppe
Lyst på noe varmt og lett til middag uten å bruke posesuppe? Kanskje du har pølser eller kjøttrester som ikke monner nok til en middag. Disse kan du bruke i hjemmelaget sodd.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/192/shutterstock_69651973_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/192/shutterstock_69651973_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/192/shutterstock_69651973_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/192/shutterstock_69651973_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/192/shutterstock_69651973_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/192/shutterstock_69651973_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- Til 4 personer
- 1 l hønsebuljong eller grønnsakskraft
- 400 g pølser, suppeboller eller kjøtt fra i går
- 1 boks hakkede hermetiske tomater (kan sløyfes)
- 3 gulrøtter
- 1 purre
- 1 sellerirot
- 1 persillerot
- noen poteter, gjerne kokte
- ev. andre grønnsaker
- urter og krydder etter smak
- Skrell, skyll og del grønnsakene i biter.
- Kok opp vann og tilsett buljongterninger, grønnsaker og eventuelt en boks med hermetiske tomater.
- La koke en halv time før du har i pølser, suppeboller eller kjøtt i terninger som bare skal bli varme i suppen.
- Har du kokte poteter eller grønnsaker fra igår kan du putte disse oppi suppen mot slutten av koketiden.
- Smak til med salt og pepper og klipp over urter.
- Serveres med en rømmeklatt og flatbrød eller et ostesmørbrød hvis du er ekstra sulten.
- Fin måte å bruke opp tørt brød og osteskalken på også.