Hjemmelaget grønnsaksuppe
Lyst på noe varmt og lett til middag uten å bruke posesuppe? Kanskje du har pølser eller kjøttrester som ikke monner nok til en middag. Disse kan du bruke i hjemmelaget sodd.
Ingredienser
- Til 4 personer
- 1 l hønsebuljong eller grønnsakskraft
- 400 g pølser, suppeboller eller kjøtt fra i går
- 1 boks hakkede hermetiske tomater (kan sløyfes)
- 3 gulrøtter
- 1 purre
- 1 sellerirot
- 1 persillerot
- noen poteter, gjerne kokte
- ev. andre grønnsaker
- urter og krydder etter smak
- Skrell, skyll og del grønnsakene i biter.
- Kok opp vann og tilsett buljongterninger, grønnsaker og eventuelt en boks med hermetiske tomater.
- La koke en halv time før du har i pølser, suppeboller eller kjøtt i terninger som bare skal bli varme i suppen.
- Har du kokte poteter eller grønnsaker fra igår kan du putte disse oppi suppen mot slutten av koketiden.
- Smak til med salt og pepper og klipp over urter.
- Serveres med en rømmeklatt og flatbrød eller et ostesmørbrød hvis du er ekstra sulten.
- Fin måte å bruke opp tørt brød og osteskalken på også.