Hjemmelaget leverpostei
Å kaste mindre mat handler ikke bare om rester, men å bruke mer av råvarene. Å lage egen leverpostei er gjort på en times tid og smaker veldig godt. Dessuten får du brukt opp deler av kjøttet som vanligvis havner i søppelkassen.
Ingredienser
- 200 g lever (enten fra svin eller kylling)
- 200 g svinekjøtt og svineflesk (uten svor)
- 2 ansjosfileter (+ et par spiseskjeer av ansjoslaken)
- 2 sjalottløk
- 1 ts sukker
- ½ ts allehånde
- Salt & pepper
- Rens leveren for hinner og årer.
- Skjær lever, kjøtt, flesk og løk i grove biter og mal det i en food prosessor eller blender sammen med ansjos, ansjoslake og krydder. Det skal bli en fin, jevn masse.
- Ha massen over i en smurt brødform og stek den på 170 °C i 1 time (eller til kjernetemperaturen er på 70 °C).
- Stikk i posteien med en gaffel – hvis saften som renner ut er blank, er den ferdig.
- La leverposteien avkjøles litt før du skjærer i den, ellers faller den lett fra hverandre.
- Server lun eller kald på ferskt brød, til nykokte rødbeter eller i en grønn salat.
Variasjoner:
Har du lyst på en leverpostei med litt mer smak, kan du tilsette f.eks. sopp, bacon eller soltørket tomat i blandingen. Konjakk og nellik gir også nydelig smak og er særlig godt til jul!
Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".