Grillspyd av gårsdagens rester

Dette er egentlig like mye en påminnelse som en oppskrift. Husk at så å si alt kan grilles, så lenge det har en mer eller mindre fast form. Og er det vanskelig å få fiskebitene på spydet kan du også lage foliepakker med rester av fisk og grønt og en smørklatt. Dette er en vinner for hele familien.

Foto: Ingrid S. Harboe og Bjørn Wad

Ingredienser

Kjøtt, fisk eller grønnsaksrester

Rosmarinstilk som spyd (bare hvis du har)

Dipsaus;

rømme

gresk dipmix

ketsjup

lime

persille eller dill (til fisk)

  • Skjær kjøtt-, fisk- eller grønnsaksrester i passe store biter og træ dem på grillspyd. Prøv med en lang rosmarinstilk som spyd, så får du redskap og smakstilsetter i ett.
  • Er restene stekt eller kokt fra før, skal de kun svis av raskt på grillen så de får litt av den deilige grillsmaken, (ikke for lenge, da blir det tørt). Et tips er å la det være litt luft mellom hver bit. Da kommer det varme til på sidene, og du oppnår en større stekeflate og dermed mer grillsmak.
  • Er det stiv kuling og regn frister det kanskje mer å skru på ovnen enn å lete fram grillen i garasjen. Sett grillelementet i ovnen på full spiker så får du nesten samme resultat.
  • Server grillspydene med en god saus (enten kald eller varm).
  • Ekstra viktig er det med saus hvis du griller noe som har vært stekt eller kokt tidligere – da blir det hele mye saftigere!
  • En rømmedip passer til det meste. Rør ut en pose med gresk dipmiks i et rømmebeger, skvis i litt lime og dryss over persille hvis du har.
  • Til kjøtt er det godt med en dæsj ketchup i rømmen.

Oppskriften er fra "Restekjærlighet - Den store restematkokeboka".