Gresskarscones
Til Halloween pynter vi blant annet med uthulete gresskar som vi setter stearinlys i. Dette er vel og bra, men husk at kjøttet som du skraper ut er mat som du ikke bør kaste. Det smaker faktisk kjempegodt som snacks, i supper, paier eller i disse lettlagde og kjempegode sconesene.
Ingredienser
Oppskriften er til 10-12 scones
- 250 g gresskarkjøtt
- 5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ss smør
- 1 egg
- 3 ss melk (søt eller sur)
- Skjær gresskarkjøttet i biter og kok dem møre.
- Hell av overflødig vann og mos dem. Avkjøl mosen.
- Bland mel og bakepulver, smuldre inn smøret og rør inn sammenpisket egg, gresskarmos og nok melk til en myk deig.
- Sett deigen i topper med en skje på bakepapir på et stekebrett og stek sconesene midt i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekt, ca. 15 - 20 minutter.
- Serveres nystekte med smør og syltetøy.
Denne restematoppskriften er fra frukt.no.