Fylte restetomater
Fylte restetomater er veldig godt og en fin måte å bruke opp restene av ris og kokte grønnsaker på. Alene er dette et bra aftensmåltid, med kjøtt eller fisk er fylte tomater et godt middagsalternativ. Husk å la dem stå noen minutter og hvile seg før du spiser dem. Tomater er veldig varme når de kommer ut av ovnen.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/608/shutterstock_87693934-e1395309842482_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/608/shutterstock_87693934-e1395309842482_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/608/shutterstock_87693934-e1395309842482_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/608/shutterstock_87693934-e1395309842482_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/608/shutterstock_87693934-e1395309842482_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/608/shutterstock_87693934-e1395309842482_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 4 bifftomater
- 150 g rester av kokt ris
- 100 g rester av kokte grønnsaker, finkuttet (f.eks. brokkoli, gulrot, squash)
- 3 ss pesto saus
- salt og pepper
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt av toppen av tomatene, ikke kast dem.
- Grav ut tomatkjøtt og frø med en teskje, dette sparer du også på, og la en cm med kjøtt være igjen langs kantene.
- Bland sammen ris, grønnsaker, tomatkjøtt og pesto. Krydre etter smak og ha alt oppi i de uthulte tomatene.
- Sett på lokkene og ha tomatene i en smurt ildfast form.
- Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.
- Du kan også lage fylte paprika med samme innhold.
- Har du en osteskalk på lur, er det godt med litt revet ost under topplokket.