Friterte blomkålkaker
Friterte blomkålkaker er sunn og god restemat. Hjemme hos meg er de ikke så glade i kokt blomkål, men vi spiser det ofte til grønnsaksdipp som kveldsmat. Av og til hoper det seg opp en del halvspiste blomkålhoder i kjøleskapet som ikke lenger er like sprø og god til råkost. Men det betyr ikke at jeg kaster dem.
Ingredienser
- 1 blomkålhode eller flere buketter
- 1 løk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 1 ts spisskummen
- 1 ts tørket koriander
- Salt og pepper
- 3 egg
- En håndfull fersk koriander
- 100 g hvetemel
- Solsikkeolje
- Kokt blomkål er som sagt ikke noe alternativ hjemme hos oss. Derfor friterer jeg den med gode smaker, og vips så er den litt bløte, slitne blomkålen forvandlet til kjempegod aftensmat.
- Og det er dette som er poenget med denne og mange av de andre oppskriftene her på matvett.no. Det er ikke alltid råvaren frister som nettopp rå vare, fordi den har blitt liggende i skapet litt for lenge, men det betyr ikke at råvaren må kastes av den grunn. Ved hjelp av enkle grep kan du få spennende og gode retter ut av mat som ikke ser så fristende ut lenger.
- Del blomkålen i små buketter, kok den mør og mos den lett før du pisker eggene med melet og rører dette inn i blomkålen sammen med de andre ingrediensene.
- Lag kaker som du friterer gylne i olje til de er gjennomstekte.
- Tørk av på kjøkkenpapir før du serverer kakene, gjerne med raita eller gresk dippmiks rørt ut i naturell yoghurt og en frisk salat til.