Fransk løksuppe
Suppe er selve definisjonen på restemat og har du mye løk og noen skiver lyst brød til overs smaker de perfekt i en fransk løksuppe. Dette er rimelig, sunn og god mat som kanskje har gått litt i glemmeboken.
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/135/shutterstock_69486883_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/135/shutterstock_69486883_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/135/shutterstock_69486883_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/135/shutterstock_69486883_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/135/shutterstock_69486883_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/135/shutterstock_69486883_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- Til 4 personer
- 5-7 løk (ca. 500 g)
- 2 ss smør eller rapsolje
- 2 fedd hvitløk
- 1 l god buljong
- 1 ts pepper
- 1 ts tørket timian
- t ts sukker
- Salt og pepper
- Til gratinering:
- 4 skiver gammelt lyst brød
- 2 dl revet ost
- halve cherrytomater
- fersk timian hvis du har
- Varm ovnen til 275 grader.
- Skrell og skjær løken i tynne skiver. Fres den i smør eller olje til den blir gyllen.
- Sped med buljongen og krydderet og la suppen småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt.
- Rist brødskivene og legg halve brødskiver i bunnen av fire ovnssikre suppeskåler.
- Ha suppe i skålene og legg i de andre halvdelene av brødskivene.
- Dekk med revet ost og en halv cherrytomat og gratiner suppen i ovnen i 5-6 minutter, til osten er gyllenbrun.
- Klipp over fersk timian.