Focacciamuffins med pølsebiter
Tom for ideer til barnebursdagen eller pølser til overs fra den du allerede har arrangert? Eller kanskje du som meg fant noen litt forkomne wienerpølser i fryseren da jeg ryddet ut av den i går. Saftige Focacciamuffins med pølsebiter og oregano er restemat som smaker godt for liten og stor.
Ingredienser
- 7,5 dl vann
- ½ pakke tørrgjær6
- ss olivenolje
- 14 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 200 g valgfri pølse, wiener, falukorv el.
- 1-2 ss oregano eller pizzakrydder
- 100 g gulost
- Varm opp vann og olje til 37 grader.
- Hell så alt det tørre i en bakebolle og bland inn mel, gjær, salt og krydder.
- Elt dette godt i ca. 3 minutter. Deigen skal være løs.
- Hell røren i små silikonformer (halvfulle) eller på et muffins stekebrett. Bruker du vanlige muffinsformer kan det sette seg litt fast.
- Kutt pølsene i små biter og stapp de forsiktig i formene. Riv osten og ha på toppen. Legg et klede over og la det hele heve i ca. 45 minutter. (til dobbel str.)
- Stekes i ovn på 200 grader i ca. 15 minutter.
- Lager du dobbel porsjon er disse ypperlige å fryse. Smaker godt både i matpakke og som turmat.
- Sett gjerne frem litt ketchup som ungene kan dyppe muffinsene i.
Oppskriften er fra Tones base.