Focacciamuffins med pølsebiter

Tom for ideer til barnebursdagen eller pølser til overs fra den du allerede har arrangert? Eller kanskje du som meg fant noen litt forkomne wienerpølser i fryseren da jeg ryddet ut av den i går. Saftige Focacciamuffins med pølsebiter og oregano er restemat som smaker godt for liten og stor.

Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 7,5 dl vann
  • ½ pakke tørrgjær6
  • ss olivenolje
  • 14 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 200 g valgfri pølse, wiener, falukorv el.
  • 1-2 ss oregano eller pizzakrydder
  • 100 g gulost
  • Varm opp vann og olje til 37 grader.
  • Hell så alt det tørre i en bakebolle og bland inn mel, gjær, salt og krydder.
  • Elt dette godt i ca. 3 minutter. Deigen skal være løs.
  • Hell røren i små silikonformer (halvfulle) eller på et muffins stekebrett. Bruker du vanlige muffinsformer kan det sette seg litt fast.
  • Kutt pølsene i små biter og stapp de forsiktig i formene. Riv osten og ha på toppen. Legg et klede over og la det hele heve i ca. 45 minutter. (til dobbel str.)
  • Stekes i ovn på 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Lager du dobbel porsjon er disse ypperlige å fryse. Smaker godt både i matpakke og som turmat.
  • Sett gjerne frem litt ketchup som ungene kan dyppe muffinsene i.

Oppskriften er fra Tones base.