Fiskesuppe med karristicks
Tryll med fiskerester og tørt brød! I slutten av uken hender det at det har hopet seg opp med litt rester i kjøleskapet. Kjenner du deg igjen? I denne restematretten får du brukt både rester av fisk, grønnsaker, tørt brød og fløte.
Ingredienser
- 4 skiver tørt brød
- 4 ss olivenolje
- 1 ts karri
- salt
- biter av fisk, gjerne rester av laks og torsk
- 2 fedd hvitløk
- 1 løk
- Gulrøtter, brokkoli, potet og paprika
- eller andre grønnsaker du har på lur
- 2 epler
- 1 ts hvitvinseddik
- Litt karripulver
- Litt paprikapulver
- 1 l vann
- Salt og pepper
- 1 dl matfløte
- 2 ts eddik
- Skjær opp brødet i staver.
- Bland 4 ss olje og 1 ts karri.
- Legg stavene på et bakepapir, drypp karrioljen over og vend forsiktig rundt.
- Dryss på salt, og bak brødstavene ved 200 grader på varmluft i 6-7 minutter til de er gylne og sprø.
- Hakk løk og hvitløk og stek i olje sammen med litt karri, paprikapulver, salt og pepper.
- Tilsett en raus liter vann (ev. buljong). Kutt opp 2 epler i biter og vend dem i 1 ts eddik.
- Kutt opp de grønnsakene du har i kjøleskapet, for eksempel brokkoli, blomkål, gulrot, potet og paprika.
- Ha grønnsakene i gryten og kok i noen minutter til grønnsakene er møre.
- Tilsett fiskerester (gjerne laks og torsk), epler, matfløte og eddik.
- Kok opp og smak til med salt og pepper.
- Server med brødstavene.
Veldig god suppe og ikke nok med det. Du får brukt opp grønnsaksrester, fløterester, fiskerester og brødrester - med andre ord er kjøleskapet klart for helgehandel!
Restematoppskriften er fra bloggen gledelig-glede.