Fisk i form
Hva er mer perfekt enn å pakke litt slitne, men likevel gode grønnsaker inn i en form med fisk, blåskjell, godt krydder og kokosmelk i ovnen? Dette er enkel og sunn restemat å lage, og som gir god samvittighet og ryddig grønnsaksskuff.
Ingredienser
- 4 fiskestykker (torsk, laks eller sei)
- Noen blåskjell eller reker
- Grønnsaker som:
- Løk
- Hvitløk
- Paprika
- Gulrot
- Squash
- 1 boks kokosmelk
- Salt og pepper
- Litt gorgonzola eller chevre
- Spisskummen
- Solsikkekjerner
- Sett ovnen på 200 grader.
- Legg fiskestykkene og blåskjell eller reker i en smurt ildfast form og tilsett grønnsakene i skiver.
- Salte og pepre før du heller over kokosmelk.
- Hvis du vil kan du ha litt gorgonzola eller chevre på toppen, og dryss over spisskummen og solsikkekjerner før du setter formen i ovnen i ca. 45 minutter.
- Server med kokte poteter eller ris til.
Oppskriften er fra Selina Juul, årets vinner av Nordiske Råds Miljøpris og stifter av forbrukerbevegelsen mot matsvinn i Danmark; stopspildafmad.dk.