Fisk i form
Hva er mer perfekt enn å pakke litt slitne, men likevel gode grønnsaker inn i en form med fisk, blåskjell, godt krydder og kokosmelk i ovnen? Dette er enkel og sunn restemat å lage, og som gir god samvittighet og ryddig grønnsaksskuff.
![Foto: godfisk.no](/imager/images/Oppskrifter/575/7-e1384427795582_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/575/7-e1384427795582_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/575/7-e1384427795582_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/575/7-e1384427795582_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/575/7-e1384427795582_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/575/7-e1384427795582_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 4 fiskestykker (torsk, laks eller sei)
- Noen blåskjell eller reker
- Grønnsaker som:
- Løk
- Hvitløk
- Paprika
- Gulrot
- Squash
- 1 boks kokosmelk
- Salt og pepper
- Litt gorgonzola eller chevre
- Spisskummen
- Solsikkekjerner
- Sett ovnen på 200 grader.
- Legg fiskestykkene og blåskjell eller reker i en smurt ildfast form og tilsett grønnsakene i skiver.
- Salte og pepre før du heller over kokosmelk.
- Hvis du vil kan du ha litt gorgonzola eller chevre på toppen, og dryss over spisskummen og solsikkekjerner før du setter formen i ovnen i ca. 45 minutter.
- Server med kokte poteter eller ris til.
Oppskriften er fra Selina Juul, årets vinner av Nordiske Råds Miljøpris og stifter av forbrukerbevegelsen mot matsvinn i Danmark; stopspildafmad.dk.