Enkel og saftig epledessert
Altfor mange lar eplene bli hengende på treet uten å høste dem. Norske hageepler er kanskje ikke alltid like fristende å spise rett fra treet, men i en epledessert er det plass til alle varianter. Har du høstet dine, men ikke brukt dem eller ligger det noen rynkete epler igjen i fruktfatet? Lag en enkel og kjempegod dessert av dem.
Ingredienser
- 120 g mel
- 120 g sukker
- 60 g meierismør
- 5 epler
- kanel
- vaniljeis
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kjør mel, smør og sukker til en smuldredeig i kjøkkenmaskinen eller kna deigen sammen for hånd.
- Vask og del eplene i biter, fjern kjernehus, men skallet kan du la være på.
- Smør en ildfast form og ha oppi eplebitene.
- Dryss på litt kanel og ha på smuldredeigen som et lokk.
- Prikk gjerne litt i deigen før du setter formen i ovnen i ca. 30 minutter.
- Serveres med vaniljeis eller vaniljesaus hvis du liker det bedre eller har en rest du må bruke opp.
Merk deg epleslang.oslo.no - til neste år kan kanskje de plukke eplene dine og lage noe godt av dem hvis du ikke vil ha dem selv.