Dessertkake
Det fine med denne kaken er at du kan variere fyllet som du vil, ut fra hva du har i skapet. Her har du to forslag.
Ingredienser
- 4-6 porsjoner
- Kakerøre:
- 3/4 dl hvetemel, siktet
- 1 1/4 dl sukker
- 1 ts malt ingefær
- 2 eggeplommer + 2 eggehviter
- 2 1/2 dl melk
- 2 ss smør, smeltet
- Fyll:
- 1 dl presset sitronsaft
- 1 sitron, finrevet skall av
- 4 ts finhakket ingefær i sukkerlake
- Eller:
- 1 ts blandet krydder
- 1 dl appelsinjuice
- 100 g frosne bær eller eplebiter
- Denne kaken må spises med en gang den er ferdig, fordi den lager sin egen saus i bunnen av formen som trekker inn i kaken når den avkjøles.
- Forvarm stekeovnen til 180 grader.
- Bland sammen mel, sukker og eggeplommer.
- Rør i melk, sitronsaft, sitronskall og smør.
- Pisk eggehvitene stive, men ikke tørre og vend dem forsiktig inn i røren.
- Dryss ingefær i bunnen av en 23 cm tett, firkantet form eller 4-6 småformer.
- Hell røren over i formen og sett denne i langpannen.
- Fyll langpannen med kokende vann til det står halvveis opp på kakeformen og sett den i ovnen.
- Stek kaken i 45 minutter, til den har hevet seg og er svampaktig. Porsjonsformer trenger 5-10 minutter kortere steketid.
- Skal du lage kaken med bær eller epler, lager du røren som i oppskriften, men bytter ut sitronsaft, skall og ingefær med kryddermiks og appelsinjuice.
- Fordel de frosne bærene eller eplebitene i bunnen av formen før du heller over røren og steker på samme måte som beskrevet over.