Clafoutis med bringebær
Fremdeles er det noen som har bær eller plommer igjen fra innhøsting fra hage og skog. Disse kan du bruke i denne utrolig enkle og gode dessertpaien. Det er like enkelt å lage en Clafoutis som å lage pannekakerøre. Husk at litt bløte bær og frukt fra butikk eller hage får nytt liv i kaker, paier og syltetøy.
![Foto: matprat.no](/imager/images/Oppskrifter/548/bringebarclafoutis_0508_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/548/bringebarclafoutis_0508_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/548/bringebarclafoutis_0508_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/548/bringebarclafoutis_0508_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/548/bringebarclafoutis_0508_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/548/bringebarclafoutis_0508_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- 300 g bringebær
- 1 ½ dl kremfløte
- 1 ½ dl melk
- 4 egg
- 100 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g hvetemel
- Smør en paiform eller lav ildfast form.
- Lag en røre av alle ingrediensene og hell røren i formen og fordel bærene over.
- Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 200 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen og eggemassen har stivnet.
- Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem eller vaniljekrem til.
Tips: Bringebærene kan byttes ut med for eksempel plommer, blåbær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes. Hell i så fall av så mye av væsken som mulig.
Oppskriften er fra matprat.no