Cake pops av kakerester
Dette er perfekt restemat når du skal unne deg noe søtt og bare har tørre kakebiter eller muffins igjen i boksen. Og har du ikke kakerester kan du alltids slenge sammen en langpannekake og bruke rester av fløte...
![Foto: Shutterstock](/imager/images/Oppskrifter/455/shutterstock_91575977-e1360836809988_7ce9b8c7a96512b1a1a312ddfd5ca631.jpg 750w, /imager/images/Oppskrifter/455/shutterstock_91575977-e1360836809988_2b2d56e812cc3f5382f185676299de96.jpg 1000w, /imager/images/Oppskrifter/455/shutterstock_91575977-e1360836809988_1d4d1ff701bab91bba450acb96c17d70.jpg 1250w, /imager/images/Oppskrifter/455/shutterstock_91575977-e1360836809988_16556ef2be93ae6d42426d3ac210656b.jpg 1500w, /imager/images/Oppskrifter/455/shutterstock_91575977-e1360836809988_705275f3ce27099c73516db25e869eb3.jpg 1750w, /imager/images/Oppskrifter/455/shutterstock_91575977-e1360836809988_8473bffbb9c92b6bd41eb06a4ca8cedf.jpg 2000w)
Ingredienser
- Kakerester eller en langpannekake
- 3-4 ss vaniljekrem
- 200 g kokesjokolade
- litt fløte
- strøssel etter smak
- sugerør eller pinner
- en isoporplate eller lignende
- Smuldre kaken i en bolle og tilsett vaniljekremen.
- Kna sammen til en fast deig.
- Trill kuler i ønsket størrelse, ikke større enn at de passer på en pinne.
- Sett kulene i fryseren i en halv time.
- Smelt litt av sjokoladen og dypp pinnene i sjokolade og press dem ned i kulene.
- La kakene stivne fast på pinnene ved å la dem hvile en stund stukket ned i en isoporplate, oasis eller lignende.
- Smelt resten av sjokoladen i vannbad og tilsett litt fløte.
- Dypp kulene rett ned i sjokoladen og løft dem opp igjen.
- Ikke rør rundt av risiko for å miste kaken av pinnen, drei den heller litt rundt i luften når pinnen er snudd og kaken troner på toppen igjen.
- Rull dem deretter i strøsselet med en gang, for sjokoladen stivner fort.
- Sett kakene på pinne tilbake på isoporplaten, og sett dem kaldt slik at glasuren er ordentlig stivnet før servering.